11 octombrie 2012

Cum sa ne pensam sprancenele...corect



V-ati pensat singurele fara a avea vreo regula sau vreun sfat din partea unui specialist?Vinovata! Acum nu mai este cazul intrucat ma specializez in domeniu pe zi ce trece. De aceea m-am gandit sa va dau mici ponturi pentru a va pensa singurele si a avea sprancene ingrijite exact ca la salon.


Pensatul corect

Multe femei ignora sprancenele considerand ca acestea sunt doar un mic "detaliu" al fetei care nu se afla in topul prioritatilor. Sprancenele sunt fara indoiala un atribut care ne individualizeaza si ne deconspira o parte din propriile trairi. Un studiu realizat in urma cu 2-3 ani a relevat faptul ca, dupa buze, sprancenele sunt cele mai importante elemente ale expresivitatii faciale. Imaginati-va, macar o secunda, chipul unei persoane fara sprancene si veti vedea cat putem sa gresim daca alegem sa ignoram ingrijirea sprancenelor. Va trec fiori? (In cazul artistei este vorba despre pierderea sprancenelor din cauza chimioterapiei, poza este pentru exemplificare)

Sprancenele trebuie sa arate impecabil in orice moment al zilei sau al serii. De ce? Pentru ca sprancenele intregesc frumusetea unui chip, ii definesc personalitatea, sustin armonia si echilibrul intregii fizionomii si-i asigura in acelasi timp expresivitate si contur. Ele au o mare contributie in comunicare, in mimica fetei: sprancene ridicate - inseamna mirare, sprancene incruntate - inseamna suparare, sprancene destinse - calm, o spranceana ridicata - ironie. Adesea, sprancenele sunt capabile sa "reinventeze" un chip sau din contra sa-l compromita. Chiar daca ti se pare dificil, forma ideala este mai usor decat ai putea crede...

Se spune ca sprancenele ideale au forma unei virgule, cu extremitatea dinspre coltul exterior al ochiului ceva mai subtire decat baza si usor arcuite.
Sprancenele trebuie sa se potriveasca formelor si proportiilor fetei. Nu stiu daca regulile pe care le voi scrie mai jos au fost instituite de maestrii al esteticii trupului perfect - sculptorii greci- ci stiu doar ca sunt "regulile" constructiei unei sprancene frumoase:

 * Spranceana trebuie sa fie arcuita cat sa "intre" irisul sub ea, adica, de la marginea inferioara a arcului sprancenei pana la pleoapa superioara trebuie sa avem o distanta egala cu diametrul irisului;
 * Spranceana trebuie sa aiba o linie usor ascendenta astfel incat coltul de la radacina nasului sa fie cu foarte putin mai jos decat varful sprancenei (in unele cazuri se pot afla la acelasi nivel);
 * Pentru ca sprancenele sa fie proportionate perfect, ele trebuie impartite in trei parti egale ca lungime: primele doua, cea mai apropiata de radacina nasului si partea centrala trebuie aiba o linie ascendenta si o latime egala; ultima parte este cea care coboara si are o latime care se micsoreaza treptat pana la contruirea ascutita a varfului sprancenei;
 * Grosimea sprancenei se stabileste in functie de desimea si calitatea firelor; niciodata nu subtiati pana la refuz o spranceana groasa deasa si naturala. subtiati-o cu simt de raspundere, altfel  veti arata ca un personaj din filmele de groaza;
 * Sprancenele trebuie sa inceapa din dreptul liniei imaginare A, care urca din lateralul nasului spre coltul interior al ochiului, in sus spre spranceana si trebuie sa termine acolo unde linia imaginara C, care porneste din lateralul nasului si urca spre coltul exterior al ochiului, intalneste coada sprancenei: mai scurte sprancenele par neterminate si neingrijite, mai lungi va cobori arcada si va creeaza o privire trista. Linia imaginara B care porneste din exteriorul narii, urca prin exteriorul irisului si intalneste spranceana - iti arata locul unde aceasta trebuie sa fie cea mai inalta (arcuita).
Nu este greu de realizat. Trebuie doar putin exercitiu.


Culoarea sprancenelor

In ceea ce priveste culoarea sprancenelor...este obligatoriu ca ele sa aiba o culoare cat mai naturala, potivita cu nuanta parului.
* Pentru ca sprancenele negre imbatranesc si aspresc trasaturile fetei, brunetele trebuie sa-si vopseasca sprancenele cu o vopsea avand doua tonuri mai deschise decat culoarea parului (saten inchis, saten mediu).

*In cazul blondelor, sprancenele prea deschise la culoare nu ajuta deloc la construirea unei fizionomii atractive, de aceea ele trebuie vopsite intr-o nuanta, maxim doua mai inchise decat culoarea parului (saten deschis sau blond inchis).

*In cazul roscatelor...aici este o problema. Multe cosmeticiene de cartier vopsesc sprancenele clientelor roscate cu pigmenti din vopseaua lor de par.NU VA VOPSITI, DRAGELE MELE, SPRANCENELE CU VOPSEA DE PAR SI MAI ALES NU CU VOPSEA ROSCATA. Veti arata ca un pitic irlandez  desprins din  basme avand doua "stresini" roscate deasupra ochilor.Alegeti o nuanta de saten mediu, usor ciocolatiu care va pune in evidenta mai bine culoarea ochilor.

ATENTIE! Pensatul si vopsitul nu este obligatoriu daca ai sprancene frumos arcuite, proportionate si nu ai nimic sa le reprosezi.


De ce instrumente avem nevoie?

* Penseta cu varful oblic
* Perie rotunda pentru sprancene (nu pieptanas)
* Forfecuta



Etapele pensarii:

1. Curatati sprancenele
2. Periati sprancenele in sus
3. Pentru a pensa in mod corect sprancenele, tineti penseta in directia in care creste firul de par. Apucati in mod ferm un singur fir de par si trageti.

Tineti cont de fizionomie


* Fata ovala: sprancenele unei fete ovale trebuie sa fie delicat curbate.


* Fata rotunda: sprancenele nu trebuie rotunjite, iar pensarea trebuie facuta spre o linie cat mai ascendenta; sprancenele trebuie subtiate in zona superioara a bazei, in linie oblica.

* Fata patrata: sprancenele se subtiaza usor din grosime si se arcuiesc urmand forma arcadei sprancenoase; trebuie sa fie lungi, ridicate mult si delicat curbate.

* Fata triunghiulara: punctul maxim in dreptul mijlocului pometilor; nu trebuie sa fie niciodata drepte, ci, dimpotriva trebuie sa fie ridicate si rotunjite.

* Fata patratoasa (maxilarul proeminent): sprancenele ideale vor fi groase, usor arcuite.

* Fata tip diamant (pometi proeminenti):sprancenele nu trebuie mult subtiate.Se va urmari departarea usoara de baza nasului si se vor arcui.

* Fata alungita: sprancenele trebuie sa fie drepte si departate fata de radacina nasului.


Sper ca v-au fost de folos sfaturile, desi sunt putin cam academice. Se poate, credeti-ma! Spor si succes!

Va pup
Alexandrina

Sursa:
Manualul de cosmetica si experienta proprie :)
Nota:
Poza 3 si poza 6  imi apartin, celelalte sunt luate de pe net pentru exemplificare.

8 comentarii:

  1. Buna.super articolul.eu pot spune ca ma fac singura.inainte venea o prietena dar s-a mutat si din ce in ce ii era greu dupa a plecat din tara si m-am dus la coafor dar surpriza m-a stricat... aceas linie ma fac si eu ca in prima poza dar mai am de tras :)))un pic pot spune eu dar am.invat incet vb aia.aceleas ustensile folosesc si eu de la un rimel am spalat bine peria si o folosesc.si uite asa invat.multumesc,pt.e mailuri si sfaturi pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Super educativ articolul. Felicitari pentru realizare! Am sa tin cont de toate informatiile:)

    RăspundețiȘtergere
  3. pup Alex.da super articolul asa invatam si noi.o seara faina.pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Super articol, eu mi-am ciopartit o data sprancenele si m-am invatat minte :)) mi se potrivesc cele usor arcuite pentru fata ovala. Pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place.M-am gandit ca e mai simplu asa cu poze.Asa isi recunoaste fiecare forma fetei si sprancenei potrivite.Te pup

      Ștergere
  5. Foarte interesant si foarte util totodata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna asi dori sa imi dau o alta forma la spriciene pt ca le am foarte suptiri,si vreau sa le dau forma exc la fata ovala.cat timp trebuie sa las spricenele sa se îndeseze sau daca este vreo solutie sa le pot face sa cresca mai repede ? Va multumesc pt sfat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Flori.Sunt in concediu de asta nu am raspuns.Ajung greu la un internet.Scrie-mi la adresa tweetsomesblog@gmail.com si ataseaza acolo o poza cu sprancenele tale.multumesc

      Ștergere

Comentariul tau conteaza pentru mine. Te rog sa scrii comentarii de bun simt, altfel ti le voi sterge. Nu accept comentarii ce contin injuraturi, amenintari sau cuvinte ce pot pune in pericol sanatatea emotionala a persoanelor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...