23 februarie 2012

Mancarea chinezeasca

Prima mea postare si e despre mancare :))
Aveti rabdare am multe de spus in mai multe domenii, dar sa incepem cu inceputul...mancarea sanatoasa.
Din punctul meu de vedere mancarea chinezeasca este foarte sanatoasa si gustoasa. Contine foarte multe legume de calitate plus modul in care se prepara aceasta mancare astfel incat sa nu se distruga nutrientii din ingrediente.
Cultura culinara a Chinei isi are radacinile in istoria acestei tari. Politetea, respectul si ospitalitatea chinezilor sunt conceptele pe care se bazeaza intreaga lor bucatarie.
Este admirabil obiceiul chinezilor de ai respecta pe cei cu care cineaza, mai ales pe batrani, profesori sau maestri, musafiri si copii. 
Ador cultura culinara chineza inclusiv buclucasele betisoare. Inventarea betisoarelor folosite pentru servirea mesei scoate in evidenta istetimea stramosilor chinezi. Desi par niste unelte banale, cu ajutorul lor poti intepa, rupe, ridica si amesteca mancarea. In prezent, betisoarele chinezesti sunt oferite in cadrul ceremoniilor importante, cum ar fi nunta, pentru ca reprezinta cadouri norocoase. 
Eu mi-am cumparat doua seturi din Ungaria de la un restaurant chinezesc. Ador sa pap cu ele...mancare chinezeasca bineinteles. Oare, daca mi le-am facut eu cadou, voi avea noroc? :))
Pofta buna!

Va pupicesc
Alexandrina


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...