24 octombrie 2013

Ce culoare sa nu imbracam la o nunta


Pe parcursul anilor am tot vizionat fotografii de nunta a prietenelor, a cunoscutilor chiar si a unor oameni pe care nu-i cunosc si care si-au facut publice pozele de la nunta. Constat, cu stupoare, ca fetele/femeile nu stiu inca, si subliniez inca, ce culoare sa NU poarte la o nunta. Acum cativa ani ma gandeam ca poate fetele tinere nu stiu ca rochia alba trebuie sa o poarte doar mireasa la o nunta, nu si nuntasele. Ma gandeam ca doar femeile tinere nu stiu acest aspect, dar constat ca si femeile cu "clasa"  si din "hightlife-ul" romanesc trecute de prima tinerete fac aceeasi greseala. Probabil cad in plasa acestei culori (nonculori) care este usor de asortat si care nu da mari batai de cap, dar nu e in regula. 
Nu exista un cod scris referitor la acest aspect, dar e de prost gust sa se imbrace fetele/femeile intr-o rochie alba cand merg la o nunta, asta bineinteles daca nu cumva sunt mirese si atunci e in regula. Miresele se simt jignite, cand vad o cunostinta sau o prietena ca este imbracata la nunta ei tot in alb, chiar daca nu vor zice nimic persoanelor respective.

Daca vreti cumva sa purtati o rochie alba la o nunta, va recomand o rochie cu imprimeuri mari colorate pe baza de alb si un sacou sau sal in aceeasi culoare ca si imprimeul. Asa nu mai arata a rochie de mireasa. Mai ramane tinuta "deux piece" alba de discutat. Nici asa nu este in regula sa mergeti la o nunta. Poate vor zice unele domnisoare/doamne ca tinuta "deux piece" alba (sacou + fusta) este ok la o nunta. Pai...nu prea e. Sunt femei mirese care opteaza pentru un "deux piece" alb asortat cu palarie cu boruri mari si nu cred ca vrei sa-i fii geamana.
Paleta de culori si designuri este foarte ofertanta pentru rochii de gala pentru nunti sau petreceri. Puteti sa va jucati cu gama de culori si imprimeuri. Renuntati la rochia alba de nuntasa...Rochia alba este pentru mireasa. Sa lasam miresele sa se simta ele printese la nuntile lor.

Va voi arata cateva imagini de la nunta mea ca si exemplificare.

Exemplu de asa NU

Exemplu de asa DA


Va pup,
Alexandrina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...