11 iunie 2013

Masca scrub cu ulei de cocos si cafea pentru toate tipurile de ten


    In ultimul timp fata mea a suferit destul de mult din cauza vremii, a hormonilor si stresului. Mi se deshidrateaza plus ca imi apar cosuri. 
Ce masca/scrub as putea folosi astfel incat sa-mi hidratez tenul si in acelasi timp sa-l exfoliez bland? Mi-am "rasfoit" cunostintele in materie de cosmetodermatologie si mi s-a aprins beculetul. Uleiul de cocos si zatul de cafea...bingo!

Substantele ce se gasesc in nuca de cocos ajuta pielea atat din interior, cat si din exterior.   Nuca de cocos are capacitatea unica de a hrani si de a vindeca pielea. Uleiul din nuca de cocos face pielea neteda si matasoasa. Contine vitamine ca A, C, D, E si proteine. 
Atunci cand este aplicat pe zgarieturi, uleiul de nuca de cocos formeaza un mic strat chimic care protejeaza rana de praful exterior, bacterii si virusi. Uleiul mareste viteza de vindecare a vanatailor prin repararea tesuturilor deteriorate. 






Pentru masca avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
*ulei de cocos presat la rece, 
*zat proaspat de cafea.

Ustensile:
*un pahar, 
*o lingurita,
*cuptor cu microunde.

"Sa trecem la treaba".

O lingurita plina de zat de cafea este suficienta pentru fata si gat. Zatul de cafea il vom pune intr-un pahar de sticla sau portelan pe care il vom baga la cuptorul cu microunde la temperatura maxima pentru 30 de secunde. Veti observa ca apa din zat se va evapora. Zatul trebuie sa fie uscat si cald. Peste zatul uscat si cald se adauga o lingurita rasa de de ulei de cocos presat la rece si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Pasta obtinuta se maseaza circular pe tenul curat si buze cateva secunde. Lasati aceasta masca pret de 5 minute pe ten timp in care va puteti face poze haioase asa cum am facut eu sau orice altceva.






Dupa 5 minute clatiti tenul cu apa calduta. Tenul este hidratat fara sa se simta uleios plus ca va mirosi minunat.


Sper sa o incercati. Este minunata.

Pupici
Alexandrina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...