28 februarie 2012

Cum sa reducem riscul de aparitie a firele de par crescute sub piele

Poate va confruntati si voi cu aceasta problema a firelor ce cresc sub piele, mai ales pe zona picioarelor, desi  pot sa creasca sub piele inclisiv pe fata, zona axilara sau inghinala. De cele mai multe ori acest dam vina pe ceara de epilat sau aparat de epilat, sau lama de ras. Aceste fire, inestetice şi uneori dureroase din cauza inflamaţiei pe care o provoacă, apar indiferent de metoda de epilare pe care o folosim. Problema nu ar mai exista dacă epilarea s-ar face rar sau chiar deloc. Dar cum nu putem renunţa la această procedură cosmetică, nu ne rămăne decăt să găsim soluţii.

Parerea specialistului
Dr Viviana Iordache explică mecanismul de formare a firelor.
"Este vorba despre fire de păr mai groase şi cu o rădăcină mai profundă decăt celelalte. Cand sunt epilate, ele nu se smulg din rădăcină, ci se rup oblic sub straturile superficiale ale pielii. Cand cresc şi incearcă să iasă la suprafaţă, firele iau un traseu intradermic, ceea ce inseamnă că se intorc in propriul folicul. Cu căt se intorc mai adanc, mai aproape de rădăcina lor, cu atat provoacă o inflamaţie mai mare."
Cea mai bună metodă de a scăpa de firele crescute sub piele este epilarea definitivă, pentru că, "dacă nu distrugi foliculul, nu vei putea influenţa creşterea părului", ne spune dr Viviana Iordache. Epilarea definitivă nu este insă eficientă pentru părul şaten deschis şi blond. In plus, nu toate femeile işi permit procedura cosmetică, dat fiind costul ridicat. Deşi mai puţin eficiente, alternative există.
Prima recomandare a specialistului nostru este ca epilarea să se facă in prima sau a in doua zi de menstruaţie, in faza in care ovarele secretă mai puţini hormoni estrogeni. Dacă, din diverse motive, epilarea nu este posibilă in aceste zile, ea se va face căt mai repede posibil de la instalarea ciclului menstrual, dar sub nici o formă in faza premergătoare acestuia.
Dacă stratul cornos al pielii nu este suficient hidratat, riscul ca firele să crească sub piele este mai mare. Laptele de corp, utilizat zilnic, este de ajutor in acest sens. La fel şi peelingurile, gomajele, care subţiază stratul exterior al pielii, astfel că firele de păr vor avea un traseu mai scurt pe sub piele şi inflamaţia va fi mult mai puţin vizibilă sau chiar inexistentă. Pentru calmarea inflamaţiilor nu se vor folosi spirt, alcool iodat sau alte produse care deshidratează excesiv pielea.

Metoda mea
Ingrediente: faina de malai, ulei de masline, gel de dus cremos, crema hidratanta pentru corp
Procedeu:
Puneti 2 linguri de faina de malai (de preferat cea fina) intr-un bol, adaugam peste faina 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugam o lingura de gel de dus cremos. Amestecam compozitia si o intindem pe picioarele spalate in prealabil cu apa calduta si cu miscari circulare, asemenea unui gomaj, masam picioarele. Miscarile pot fi putin mai energice decat cele de la un gomaj facial. Dupa procedeu clatiti cu apa din abundenta, dar aveti mare grija la canalizare (din pacate se infunda) si aplicati pe zona tratata crema de corp. Prin aceasta metoda se indeparteaza stratul subtire cornos care acopera firele de par ce se observa cu ochiul liber.
Eu folosesc aceasta metoda si da rezultate.
Daca aveti intrebari nu ezitati sa mi le adresati.
Succes!

Va pupacesc
Alexandrina

Primavara

Desi se lasa asteptata, presimt ca vom avea o primavara plina si frumoasa. Trebuie sa ne revenim din amorteala iernii. Propun plimbari lungi in natura. Poate vom auzi cum "crapa" mugurii copacilor, cum se chinuie ghioceii sa iasa din zapada mangaiati de primele raze de soare care abia razbesc printre norii grosi de zapada...Trezeste-te natura! Avem nevoie de tine!

Va pupacesc
Alexandrina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...