12 noiembrie 2012

Concurs "Libris.ro"

Buna dragilor,

In urma discutiei noastre de pe pagina de facebook al blogului, am constatat ca va place sa cititi. Acest fapt ma bucura deosebit de mult.

M-am gandit sa va dau posibilitatea, prin intermediul blogului meu, sa castigati o carte deosebit de interesanta. Cartea se numeste "Manuscrisul gasit la Accra" de Paulo Coelho (celebrul autor al renumitei cartii "Alchimistul").

In carte, autorul, ne vorbeste despre Manuscrisul gasit la Accra ce ne invita sa meditam la cat de important este sa-ti traiesti prezentul si la principiile si valorile umane.




Libraria online Libris ofera cadou aceasta carte, castigatorului acestui concurs. Pe site-ul librariei gasiti mai multe categorii de carti, filme, plus o noutate si anume carti in limba engleza, toate la preturi speciale.


Si acum ...lansez provocarea.

Provocarea este sa scrieti  cateva randuri, la comentariu, despre ce credeti ca inseamna frumusetea interioara in viziunea voastra.  
Nu apreciez comentarii copy-paste. Astept sa scrieti, cu sinceritate, parerea personala.

Persoana care va avea cel mai bun comentariu, va castiga.
Pe langa comentariu, vreau sa va scrieti numele complet si numele cu care ma urmariti prin GFC.

La acest concurs poate sa participe oricine, cu exceptia partenerilor Libris.

Concursul se desfasoara pe perioada 12 - 30 noiembrie.
Castigatorul va fi ales printr-o postare separata, la data de 1 decembrie.

Mult succes, tuturor!

Alexandrina

http://www.libris.ro
https://www.facebook.com/libris.ro
https://www.facebook.com/tweetsomesblog

29 de comentarii:



  1. Un manuscris de demult cuprinde secretul vieţii noastre. Trăieşte clipa pentru a-ţi păstra sufletul viu!

    14 iulie 1099. În ajunul bătăliei pentru Ierusalim, cruciaţii aşteaptă, dincolo de ziduri, zorile, când va începe asaltul. Locuitorii din Oraşul Sfânt – creştini, evrei şi musulmani – se adună spre a-l asculta pe grecul înţelept căruia îi zic Coptul. El nu le spune nimic despre bătălia iminentă, ci le vorbeşte despre învăţămintele desprinse din viaţa de toate zilele, din provocările şi greutăţile pe care fiecare trebuie să le înfrunte, despre credinţă şi puterea de a transforma înfrângerile în începuturi de drum. Adevărata înţelepciune provine din iubire, din clipele de suferinţă prin care trecem, dar şi din cele de glorie, din îngemănarea perpetuă a vieţii cu moartea.
    Manuscrisul găsit la Accra ne invită să medităm la cât de important este să-ţi trăieşti prezentul şi la principiile şi valorile umane. Fără ele, nimeni nu poate merge mai departe. Însemnate pe un papirus, ascunse într-o peşteră din deşertul egiptean, spusele înţeleptului grec ajung astfel până la noi. La întrebările despre dragoste, pierdere, înfrângere, singurătate, teamă, loialitate, sex, viitor, calea de urmat, el dă răspunsuri la fel de adevărate şi după o mie de ani.

    „Manuscrisul găsit la Accra nu este o carte care să se citească pe nerăsuflate. Paginile trebuie parcurse pe îndelete, iar cartea – păstrată mereu aproape, căci îi va dezvălui de fiecare dată celui ce o deschide un nou înţeles." (Época)

    http://www.libris.ro/literatura-universala/manuscrisul-gasit-la-accra---paulo-coelho-HUM978-973-689-523-4--c7509--p571221.html

    RăspundețiȘtergere
  2. gfc-medvei monika
    fb-monika erzsebet
    am adat si share https://www.facebook.com/monika.erzsebet/posts/452783101423635

    Frumoasă provocare, poate un pic cam grea că trebuie să ne deschidem sufletul, dar cu sigurantă merită, nu atât pentru premiu cât pe pricipiul cât dai atât primeşti. Din punctul de meu de vedere frumuseţea interioră este superioară celei exterioare deşi cred că cele 2 se complementează. Cred că frumuseţea interioră este oglinda sufletului de fapt. Când cade masca, când nu mai contează cum eşti îmbrăcată, machiată, coafată atunci te poţi întâlni cu omul din lăuntrul fiinţei, pot să vezi cum gândeşte şi cum se compoartă. Un om care vrea binele celuilalt, îl sprijină pe celălalt, îl ajută cu vorbe şi fapte bune cred că acela are o frumuseţe interioară ce străluceşte şi reiese din fiinţa lui şi pur şi simplu simţi faptul că omul acesta are o frumuseţe interioară indiferent de cât este de aranjată, simţi că el îţi este prieten şi îţi vrea binele, fără prefăcătorie, fără ciudă sau gelozie. Cred că majoritatea dintre noi am întâlnit asemenea persoane care au un suflet pur, nu zic că ei nu greşesc sau nu au momente si momente căci oameni suntem! În schimb cred că deja intuiţia ne spune acesta este un om bun cu o frumuseţe interioara sau degeaba ochii mei văd o femeie superbă la înfăţişare dar hapsână la inimă. Sunt sigură că aş mai putea scrie despre acest subiect, dar mă opresc aici acesta fiind un coment. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. As participa si eu, dar o am deja. Super carte si super autor. Si ofc, super concurs! Pupy

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa tema.Nu stiu daca as putea sa imi spun parerea in fraze foarte ``sofisticate``.Parerea mea este ca frumusetea interioara este echivalenta cu sufletul omului.Frumusetea interioara pentru mine e mult mai importanta ca cea exterioara.Degeaba arati la suprafata super ok,daca in sufletul tau e intuneric.Frumusetea interioara este o calitate destul de rara.Sunt multe persoane care se cred perfecte,super de treaba,care nu pot face rau nimanui,dar defapt nu e deloc asa.Au sufletul negru,plin de frustrari(am avut o experienta acum cateva zile cu soacra....intr-un final eu m-am umflat de plans si am slabit ca mama naiba,iar ea sta fericita in varful patului si butoneaza la telecomanda).

    RăspundețiȘtergere
  5. "Frumusetea vine din interior!". Cu cat ai o personalitate mai placuta, cu atat esti considerata mai atragatoare.Nu putem sa neglijam rolul al aspectului fizic, dar acesta nu este totul, iar personalitatea noastra da mai bine seama de relatiile pe care le stabilim cu ceilalti, de imaginea pe care o cream.
    Si cu toate acestea, ne straduim mult mai mult sa aratam bine, decat sa lucram in... interior. Increderea in sine, abilitate de a ii face pe ceilalti sa se simta bine, capacitatea de a ne iubi pe noi insene sunt atuuri mult mai puternice, fie ca este vorba despre o relatie romantica sau una de prietenie. Este drept ca prima impresie ne-o formam pe baza aspectului fizic, dar tot la fel de adevarat este ca aparentele insala. In plus, frumusetea este trecatoare, iar o relatie cladita numai pe atractie fizica este asemenea unui castel de nisip. Daca punem la socoteala si faptul ca imaginea celorlalti despre noi depinde foarte mult de imaginea pe care o avem noi insene despre noi, atunci am gasit suficiente argumente pentru a dovedi si a ne dovedi ca frumusetea vine din interior!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumusețea interioară este un concept foarte abstract în ziua de azi, cand prima impresie contează. Înainte să apucăm să spunem ceva, suntem văzuți, iar restul nu prea pare să conteze. Frumusețea interioară este acel „nu știu ce” atât de lăudat de francezi. Este scânteia care ne face privirea să vibreze. Frumusețea interioară ne face să zâmbim, și să luminăm chipurile celor din jur.
    Frumusețe interioară au oamenii care încă mai cred în bine, și care ajută fără să ceară nimic în schimb. Cei care nu poartă pică. Cei care au curajul să își dezvăluie inima, fără să creadă în aparențe.
    Frumusețe interioară are fiecare, într-un fel sau altul.
    Acum, nu știu câți oameni mai cauta asta la cei din jur...

    RăspundețiȘtergere
  7. cand vorbim de frumusete interioara ,vorbim despre ceea ce suntem noi oamenii cu adevarat,ceea ce ne place sa fim,ceea ce ne place sa spunem,sa mancam,sa citim,dar lumea nu apreciaza frumusetea interioara,in lumea reala conteaza aparentele,felul cum te imbraci,cum arati,cum te imbraci,suntem predistinati spre critica celor din jur,iar atunci moare incet incet tot ce avem interior ne pierdem acea frumusete interioara doar pentru ca nu avem curaj sa fim asa cum ne place nume ambrus mihaela

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar insemna sa mint daca as spune ca cunosc cartea sau tema...Desi as dori enorm de mult sa o am acasa pentru a o citi. Coelho a citit aproape tot ce a aparut pana acum ceva timp cand nu am mai avut ce...Acum sper sa castig cartea si sa o citesc. Va multumesc pentru onoarea aceasta si la cat mai multe concursuri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumusetea interioara se refera la calitatile unui om.Nu ma refer la calitati precum indemanare,perspicacitate,curaj,indrazneala sau altele de acest fel.Ma refer la calitati precum bunatatea,curatia sufleteasca,blandetea,rabdarea,cumpatarea,politetea,gentiletea,calmitatea,iubirea de semeni,dorinta de a ajuta si a ierta,rabdarea in suferinta.Nu stiu de ce,dar cand ma gandesc la frumusete interioara imi apare in fata un chip blajin,ai carui ochi reflecta o bucurie enigmatica,inexplicabila;frumusetea si bucuria de pe chipul unei maicute sau unei bunici iubitoare.Desi oamenii buni,politicosi,timizi sunt luati de fraieri,eu continuu sa caut persoane de acest fel.Sufletele lor sunt nestemate ce lumineaza noaptea grea a vietii si eu caut lumina sa pot vedea pe unde pasesc.Doresc sa intalnesc astfel de persoane si sa legam prietenii stranse,de durata.M-as bucura foarte mult sa castig.Nu am nicio carte de Paulo Coelho,desi ador Alchimistul.

    RăspundețiȘtergere
  10. In ziua de azi cred ca e greu sa vorbesti pe acest subiect.. Dar totusi e destul de usor de spus ce inseamna acesta frumusete, despre care in trecut vorbea toata lumea cu mare usurinta.
    Frumusetea interioara reprezinta intreg universul pentru ca in ciuada tuturor intamplarilor sau realizarilor mai mult sau mai putin multumitoare, tot ceea ce ne satisface e placerea care vine din interiorul nostru. Acea frumusete care ne ajuta sa ne depasim toate compexele, sa radiem chiar daca fizicul nostru nu e tocmai de invidiat. O frumusete care ne face sa plutim in momentul in care suntem recompensati cu un simplu zambet sau cateva cuvinte spuse in soapta. Frumusetea interioara e cea care ne ajuta sa simtim ca traim cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumusetea interioara esti tu, ca om..Atunci cand razi, atunci cand iubesti cu adevarat, atunci cand esti bun si respecti pe cei din jurul tau, atunci cand mergi la film sa vezi un film bun..toti cred ca avem o frumusete interioara, dar multi dintre noi nu stim, nu vrem sa o aratam..Frumusetea interioara e omul din tine, care are dorinta de a trai mai bine, omul care are un motiv de a crede intr-o lume mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nume:Stan Daniela
    GFC: Stan Dana

    In zilele noastre idealul de frumusețe este doar superficial, pentru ca toți apreciază o piele perfecta, buzele pline, parul și unghiile atent îngrijite și machiajul proaspăt. Insa ceea ce nu se mai punctează sunt idealurile despre frumusețea interioara, pe care ajungi sa o cunoști după ce privești de mai mult de doua ori și ai o conversație compusa în mai mult de 3 cuvinte.
    Frumusețea interioara este rodul inteligentei, ce impresionează nu prin perfecțiune,ci din contra, un caracter mai colorat reprezinta un caracter mai aparte, dar ea impresionează prin cunoaștere, prin "fața" sufletului.
    Într-o alta ordine de idei, calitățile sunt ceea ce ne definesc adevăratul chip, ce poate fi de o frumusețe înduioșătoare, sau de o cruzime și urâțenie irelevanta. Cum tot suntem la capitolul cărți, as vrea sa va imaginați "Portretul lui Dorian Grey" de Oscar Wilde: Dorian,un tânăr de o frumusețe cum rar vedeai, foarte credul din fire, ajunge de la un suflet pur și frumos la o bestie, cum prea bine portretul sau ii imortaliza "starea" spiritului. Ei, dacă am avea și noi astfel de portrete...
    Aceasta ar fi ideea mea despre frumusețea interioară.

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumusetea interioara..e un lucru nemaipomenit care de multe ori nu este apreciat, in zilele noastre din pacate frumusetea interioara ii ia locul celei exterioare, pentru societatea din zilele nostre si mass media care etaleaza doar niste oameni falsi dar frumosi pe exterior nu conteaza, de multe ori ma intreb cand se va tine cont de adevarata frumusete a unui om, ea conteaza cu adevarat in cele din urma pentru ca din interior vin toate lucrurile frumoase, toate visele, gandurile si sperantele noastre de acolo vin, am mai putea oare sa zambim, sa ne ajutam, sa visam , sa iubim daca nu am fi frumosi pe dinauntru? nu , nu am putea, intotdeauna am fost de acord ca frumusetea interioara e mai importanta decat cea exterioara..
    gfc: petcu
    Stefania Petcu

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tau conteaza pentru mine. Te rog sa scrii comentarii de bun simt, altfel ti le voi sterge. Nu accept comentarii ce contin injuraturi, amenintari sau cuvinte ce pot pune in pericol sanatatea emotionala a persoanelor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...