13 februarie 2013

Un animalut pentru fiecare copil


Vreau sa impartasesc cu voi bucuria de a avea un animalut pe langa casa. Eu am avut animalute in apartament de cand eram mica. Am inceput cu doua ratuste dragalase de care aveam grija impreuna cu fratele meu. Nu am poze cu ele, dar aratau cam asa (poza este luata de pe net).
Baietelul era negru aproape complet si fetita avea culoarea galben-auriu.Nu mai tin minte cum le chema, dar le-am iubit enorm de tare. Intre timp am achizitionat un acvariu mare cu pesti de toate culorile. Daca aveti nevoie de liniste, pestii sunt ideali.
Ce vreau sa spun? Cand un copil are un animalut in grija, devine mult mai responsabil, apreciaza viata si apreciaza timpul petrecut cu o fiinta draga.
Dupa ce au murit cele doua minunate am avut un mielusel, era fetita si o chema Miorita. Cam asa arata (poza luata de pe net).

 Am tinut-o in aparatament pana a facut 4 luni apoi am dus-o la bunica la tara. A crescut si s-a facut o frumusete de oita merinos cu blanita alba ca spuma laptelui.Cand era mica am hranit-o cu biberonul ca pe un bebelus. Imi placea sa am grija de ea si imi placea ca ne tinea companie mie si fratelui meu.

Dupa Miorita am avut un catel pe nume Rex, era un puiut amarat pe care l-am luat de pe strada si care nu a trait foarte mult (doar 6 luni) pentru ca era bolnav. Nu am poza nici cu el. Dupa Rex, fratele meu a adus in casa un pui de turturica pe care il maltratau alti copii de la bloc.


 Saracutul avea o aripa rupta si i-am pus o atela din bete de lemn de inghetata si am avut grija de ea pana i s-a insanatosit aripioara. Ii lasam geamul deschis in fiecare zi pentru ca am stiut ca intr-o zi se va intoarce la familia ei. Si asa a facut.Intr-o dimineata nu am mai gasit-o in cuibusorul ei. Nu am fost foarte dezamagiti pentru ca am stiut ca asa trebuie sa se intample.Ne-am simtit foarte bine ca am salvat o pasare de la moarte si asta pentru noi a contat foarte mult. Dupa turturica am primit o pisicuta, Steluta o chema, pe care am tinut-o doar 2 luni pentru ca tata facea alergie la parul ei.Am iubit-o foarte mult si pe ea. Era alba cu o stea neagra in frunte.Semana cu pisicuta din poza, doar ca avea o pata in frunte.

Dupa pisicuta  am adoptat o catelusa de o luna jumatate de la un vecin (care avea la curte o catea cu trei puisori).Ginuca noastra, care inca traieste, de 18 anisori ne-a facut si ne face viata mai frumoasa.Am crescut impreuna si ne-a dat toata dragostea ei, neconditionat.



Nu stiu ce m-as fi facut fara ea. Ea ne-a tinut pe linia de plutire. A stat cu mine ori de cate ori am fost bolnava. Intotdeauna cand am zacut la pat statea pe mine si parca ma alina. Ma simteam mult mai bine cand venea langa mine. De 6 ani are si un frate, un porcusor de guineea, pe nume Dexter.
Am mai adoptat intre timp, impreuna  cu sotul meu, 9 catei (5 ii tinem la tara, 2 in curte la un unchi si 2 in curte la socri). Ii iubesc pe toti si sunt foarte bine ingrijiti.

Un animalut influenteaza pozitiv starea de sanatate a stapanului. Cercetarile arata ca prezenta acestora ii ajuta pe stapani sa aiba valori normale ale tensiunii arteriale, colesterolului si trigliceridelor. De asemenea, posesorii de caini traiesc mai mult dupa ce au suferit un atac de inima si fac mai multa miscare decat persoanele care nu au un exemplar. "Cainii au un efect remarcabil in ceea ce priveste fericirea si longevitatea oamenilor", este de parere dr. Marty Becker, autorul The Healing Power of Pets. "Simpla atingere a unui caine este asemanatoare cu un tratament la spa. Dupa numai un minut sau doua corpul elibereaza substante precum dopamina si serotonina", mai spune specialistul. La toate acestea se mai adauga modul remarcabil al cainilor de a detecta cancerul si de a anticipa episoadele epileptice.

Din propria experienta pot sa va spun ca un animal te scoate din depresie, te scoate din boala si iti tine moralul sus tot timpul.Sfatul meu pentru voi ar fi sa adoptati un animalut, daca nu aveti, pentru ca va faceti mult mult bine voua si copilasilor vostri.

Va imbratisez cu drag

Alexandrina

2 comentarii:

  1. Cea mai frumoasa postare pe care am citit-o pe un blog! <3 I'm an animal lover forever and ever! :X:X si eu am avut animalute multe, I love them <3 <3 <3 Am avut pui de gaina, catelusa, iepuras, broscuta testoasa, pestisor si acum motan - de 14 ani de zile (il iubesc la nebunie <3)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Amy.Am uitat sa mentionez ca am avut si doi iepurasi albi cu ochisori mov, dar pentru o foarte scurta perioada de timp.Broscuta nu am avut desi imi doresc una.:*

      Ștergere

Comentariul tau conteaza pentru mine. Te rog sa scrii comentarii de bun simt, altfel ti le voi sterge. Nu accept comentarii ce contin injuraturi, amenintari sau cuvinte ce pot pune in pericol sanatatea emotionala a persoanelor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...